Refugi antiaeri de la placeta Macià -RapM

El Refugi, l’antena del MhiC

Logo Refugi Antiaeri Placeta MaciàEl Refugi antiaeri de la placeta Macià (RapM) és un Espai de Memòria adrianenc. Prové d’un projecte de recuperació de la memòria històrica local que disposa d’una intervenció museològica inclusiva i d’una senyalització específica per tal de poder-lo visitar, així com diverses eines didàctiques pel públic escolar. La seva finalitat és dur a terme tallers de reflexió sobre els bombardeigs de 1938 a Sant Adrià (llavors anomenat Pla de Besòs).

Totes les activitat previstes, tant les de tipus museològic com pedagògic, estan pensades perquè qualsevol persona, amb discapacitat o sense, gaudeixi de la visita al refugi en igualtat de condicions. Això és possible gràcies a un seguit de mesures que suprimeixen les barreres arquitectòniques, econòmiques i en la comunicació.

El RapM promou el contacte intergeneracional entre els nens i nenes d’avui i els de 1938, a partir d’un documental que es passa als visitants fet amb nens i nenes adrianencs de la guerra, Els nens del Pla de Besòs.

Per a més informació, consulteu la web del Refugi a la direcciórefugi.sant-adria.net

El Refugi antiaeri de la placeta Macià (RapM) va obrir les seves portes com a Espai de Memòria el gener de 2008. Des de llavors i fins avui ha estat obert de forma gratuïta tant per visites lliures com guiades, assegurant a més que qualsevol persona amb discapacitat o diversitat funcional rebi la visita en igualtat de condicions, donat el caràcter inclusiu i adaptat del recurs.

A l’any 2013 el departament de cultura de l’Ajuntament va decidir impulsar un projecte cultural, el RefugiArT, que s’afegís a l’oferta memorial del Refugi: es tracta de fer nou sessions l’any on s’ofereixen al públic actuacions d’arts escèniques, com ara teatre, música, dansa, poesia, contacontes i màgia, a un preu reduït de 5€ cadascuna. Es porten a terme cada primer divendres de mes (excepte cites clau com festivals de teatre o similars, o la coincidència amb festes), excloent els mesos de juliol, agost i setembre, per garantir la comoditat del públic assistent.

Informació i reserves: refugiart.wordpress.com

Descarregue la Guia de visita i recursos de referència sobre el Refugi en aquest enllaç: Guia i recursos RapM. Hi trobareu:

  • Guia de la visita i dels àmbits expositius del Refugi al document
  • Recursos de referència cinematogràfics i vídeos en línia
  • Referències literàries i bibliogràfiques.

RefugiArtRefugiArt 2017