INFORMACIÓ:

És un projecte en procés de l’artista Francesc Abad en format arxiu, que es desenvolupa en diferents direccions: pàgina web, exposició, publicació de dossiers, catàlegs, cartells… de manera que es troba en constant construcció.

L’any del Fòrum 2004, Francesc Abad presentà a Espais d’Art Contemporani de Girona i més tard al Centre d’Art la Panera de Lleida la primera edició de l’exposició, feta amb la col·laboració de l’Associació pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya.Es van publicar els dossiers a les revistes L’Avenç (maig 2004) i Quaderns d’arquitectura (2004). Francesc Abad va rebre aleshores el premi “Ciutat de Barcelona” d’arts plàstiques 2004 pel projecte “El Camp de la Bota”.

El gener de 2005 inicià al Prat de Llobregat un itinerari de dos anys per diferents sales d’exposicions i museus de les comarques de Barcelona. Es creà un equip de producció del nou projecte, amb l’Associació d’Amics de l’Art del Prat i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, en col·laboració amb l’Oficina de difusió artística (ODA) i l’Oficina de patrimoni cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona. També s’ha comptat amb el suport del Departament de Cultura i del Departament de Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, així com de la Fundación Arte y Derecho. A cada municipi, a més a més, hi ha hagut un equip de producció i recerca local al Museu Comarcal de Manresa, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, el Museu de Vilafranca-Museu del Vi i el Museu d’història de la immigració de Catalunya de Sant Adrià de Besòs, Patronat Municipal de Cultura de Mataró, l’Ajuntament de Roda de Ter, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, l’Ajuntament de Terrassa, l’Ajuntament de Súria i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

Als municipis que acullen l’exposició se’ls convida a afegir testimonis, recerca gràfica i documental sobre les persones afusellades al Camp de la Bota i, en general, sobre les víctimes de la repressió franquista. Tota la informació obtinguda (documents oficials, informació gràfica i documents professionals, records i cartes de les famílies, entrevistes als familiars en vídeo) s’arxiva en aquest website.

Els visitants de l’exposició i el website són convidats també a enriquir-ne els continguts. Per col·laborar en la recerca, a l’exposició hi ha també un llibre blanc on es poden anotar noves informacions.

Tot plegat vol ajudar a la recuperació d’una memòria històrica tan oblidada i tan necessària, i alhora reflexionar sobre els usos de la cultura i la transformació de l’espai públic en una societat globalitzada.

> WEB

DADES TÈCNIQUES
Data inici13/01/2006
Data de clausura18/02/2006
Implicació del MhicCol·labora, Acull en exposició
Web de l’exposició / Projectehttp://www.francescabad.com/campdelabota/
Documents vinculats: