INFORMACIÓ:

Aquesta exposició virtual representa una relació directa entre les arpilleres de la Fundació Ateneu Sant Roc i el característic recorregut permanent del MhiC. Les arpilleres són un element clau que s’ha anat desenvolupant al llarg dels anys, amb els seus inicis com a manifestació política de les dones xilenes que, en els anys setanta, no tenien una veu per manifestar-se. Així, aboquen els seus sentiments, les seves pors, i esperances, en la creació de les arpilleres. Aquesta nova manifestació artística s’ha estès arreu del món, i la Fundació Ateneu Sant Roc ha mantingut una estreta relació amb les arpilleristes de Xile.

Així doncs, a la Fundació existeix actualment un grup estable de dones que, periòdicament, escullen una temàtica per a realitzar una col·lecció d’arpilleres. A partir de les seves experiències personals o inspirant-se en els temes socials que les envolten, creen un disseny ple de missatges i detalls intrínsecs.

Per realitzar aquesta exposició, s’han recuperat arpilleres de tres col·leccions de la Fundació Ateneu Sant Roc: “Sant Roc, un barri divers” (2011), “Maleta, farcell, arpillera” (2012), i “Arpilleres en acció: Refugiats” (2017).

Aquesta exposició virtual ha estat curada per Raquel Yafari Herrera, estudiant del Grau en Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona, gràcies a un conveni de pràctiques externes realitzat entre la Universitat i el MhiC.

DADES TÈCNIQUES
Data inici
Data de clausura
Implicació del MhicOrganitza
Web de l’exposició / Projectehttp://www.mhic.cat/el-viatge-de-les-arpilleres/
Documents vinculats: