INFORMACIÓ:

Els alumnes de 1r d’ESO del Col·legi Sagrat Cor. Germans de Sant Gabriel de Sant Adrià de Besòs han col·laborat en la creació del fons del Museu d’història de la immigració de Catalunya mitjançant un treball de recerca familiar d’experiències migratòries. Així mateix s’han convertit en els comissaris de l’exposició FEM UN MUSEU. JO TAMBÉ HE ESTAT IMMIGRANT.

El resultat són onze històries d’immigració a través de les quals els alumnes han pogut reconèixer des de l’experiència més propera com són aquests periples migratoris. Fent aquest treball han pogut conversar amb els seus avis i pares sobre les dificultats que va representar per a ells el fet d’haver emigrat, i de l’esforç que han hagut de fer al llarg d’aquests anys per aconseguir el que tenen i el que són avui.

Els nostres comissaris han estat conscients de la valentia que hi ha darrere de cada acte migratori. Ells volen retre homenatge i reconeixement, amb aquest treball, als seus familiars i a totes aquelles persones que un dia van haver de deixar el seu lloc d’origen.

El MhiC, amb l’Ajuntament de Sant Adrià i l’Àrea de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, vol agrair la generosa aportació que aquests alumnes, els seus professors i les seves famílies han fet al MhiC incorporant les seves històries a la col·lecció testimonial del fons del futur museu.

Nosaltres també som immigrants

“Ens ha agradat molt fer aquest treball. Hem pogut veure com nosaltres tenim orígens immigrants. Les nostres famílies un dia van haver de deixar els seus pobles i van començar una nova vida a Catalunya. Molt gent immigra i és possible, quan siguem grans, emigrem com ho van fer les nostres famílies. Ara sabem que això no és fàci, però que tampoc és dolent. Gràcies al seus esforç nosaltres tenim una vida millor. És una manera de seguir progressant i millorar les coses.”

Aquest projecte ha tingut continuitat al llard dels anys, podeu visitar el Bloc del Projecte

Blocs per escoles

DADES TÈCNIQUES
Data inici
Data de clausura
Implicació del Mhic
Web de l’exposició / Projecte
Documents vinculats:Arxiu