INFORMACIÓ:

Proposta de l’exposició. El MhiC, vol celebrar els seus 10 anys amb una mirada monogràfica a la ciutat de Sant Adrià en tota la producció expositiva prevista pel 2014. Per aquest motiu l’Ajuntament ha pensat que era important donar el tret de sortida d’aquest 10 anys amb una exposició que connectés  el fenomen migratori amb el paisatge industrial de la ciutat. Les xemeneies son el testimoni viu d’aquest procés.

L’exposició Sant Adrià. La fàbrica de la llum, comissariada per  J.V. Aroca periodista especialitzat en politiques locals i capital social  del Diari La Vanguardia i per Francesc Muñoz Doctor en Geografia de la UAB especialitzat en urbanisme, territori i paisatge urbà i director del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni (Universitat Autònoma de Barcelona- MUHBA). I compta amb el contingut patrimonial  format per peces cedides per la Fundació Endesa. Així mateix l’exposició exhibirà un matèria inèdit  del fotògraf Chris Willam realitzat en els últims dies abans del desmantellament de la fàbrica.

Aquesta exposició reconstrueix la història de Sant Adrià vinculada a la producció d’electricitat.  El nostre municipi ha estat una de les capitals energètiques de Catalunya. La construcció de la primera tèrmica, l’ any 1912 va ser cabdal per a consolidar la vocació de centre industrial i obrer de la ciutat, sense el que no s’explica el creixement expansiu del àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta vocació va construir un paisatge singular que encara corona avui la visió de les tres xemeneies.

La exposició reconstrueix com es van fer, què van significar i com es vivia sota les tèrmiques. I suggereix també que en les tres xemeneies no només hi ha el passat de la ciutat. Tal vegada en elles hi podem albirar també el futur de la ciutat.

COMISSARIS: Francesc Muñoz (UAB) Jaume V. Aroca (La Vanguardia

Cicles de debats organitzats:

Cicle de Debats – La Fàbrica de la llum (abril-juny)

DADES TÈCNIQUES
Data inici12/03/2006
Data de clausura14/05/2006
Implicació del MhicOrganitza
Web de l’exposició / Projectehttps://lafabricadelallum.wordpress.com
Documents vinculats: