Aquesta proposta  és la memòria del projecte  educatiu Cartografies de memòries. Projecte PODCAST.

El projecte forma part del programa que el MhiC va organitzar durant la tardor del 2021 amb un grup de joves migrants, residents d’un centre d’acollida a Catalunya.

L’objectiu del projecte, que forma part de les propostes que es presenten a la comissió de museus i salut del Dep.  Cultura de la Generalitat, és fer d’altaveu pels joves immigrants no acompanyats.

En aquest cas, ells son el  públic narrador , visiten el museu, coneixen la història de les migracions internes del s.XX dins del Sevillano, i aporten , a l’Espai Migrar,  les seves pròpies veus i testimonisElls son els protagonistes i els autors del relat del museu.

La proposta s’ha organitzat a partir de trobades setmanals entre  els mesos de setembre i desembre 2021. Han estat  organitzades pel MhiC en col·laboració amb GediMedia, productora de programes audiovisuals. S’han portat a terme tallers i dinàmiques de gravació i disseny de programes del podcast. L’equip tècnic del centre de residència de Gedi Coop. va acollir part de les sessions al seu propi espai i es va desplaçar per assistir a les sessions al museu.

Les persones que hem participat, hem alçat la veu per explicar qui som i hem creat un podcast.

A continuació, presentem el procés i les parades d’aquest projecte educatiu perquè ens pugueu acompanyar en el viatge.

Ens presentem. Qui som i què ens agrada. Escoltem la ràdio? Quins canals i programes?

El micro tenen: Badr, Abdelkader, Sidy, Abderrazzak, Toumany, Ibrahim, Yassine, Pablo, Anna, Elena, Norman.

QUÈ FAREM AL PROJECTE?

Coneixerem el museu d’història de la immigració de Catalunya i les històries que acull dins del vagó del Sevillano.

Amb el podcast intentarem donar el nostre propi testimoni, aprenent a parlar davant d’un micròfon i alçar la veu per explicar tot allò que volem compartir de la nostra experiència vital.