Amb motiu del Dia Internacional dels Museus i en el marc de l’exposició Vinyetes migrants. Còmic, migració i memòria, des del MhiC volem celebrar-ho amb dues propostes.

DONES DIBUIXANT I MIGRANT ARRIBA AL MUSEU DEL FERROCARRIL DE VILANOVA I LA GELTRÚ

Després de passar pel vagó del Sevillano i la Biblioteca de la Mina, la nostra instal·lació Dones, dibuixant i migrant. El viatge amb perspectiva de gènere segueix el seu viatge i arriba a la tercera parada del trajecte: el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.

Aquest cop, la instal·lació i lectures que l’acompanyen es situaran a la rotonda on es situen la col·lecció de cotxes històrics, concretament davant del cotxe C-2302.

La visita a la instal·lació és d’accés gratuït i es podrà visitar fins el 12 de setembre.

2ª SESSIÓ DEL CLUB DE LECTURA DE CÒMIC:

LA MISIÓN DE ALOU.

D’altra banda, el mateix dia 18 a les 18:30h, celebrarem via Zoom la segona sessió del club de lectura de Vinyetes migrants.

En aquest cas farem la lectura de La misión de Alou. Una maternidad roja editada per Ponent Mon. Aprofitem aquesta lectura per reflexionar sobre art, però també patrimoni, espòli i conflictes, factors que afecten directament als moviments migratoris.

Comptarem amb l’excepcional presencia de Ousman Umar —fundador de NASCO Feeding Minds i escriptor del llibre Viatge al país dels blancs (Penguin Random House, 2019)— i de Jordi Principal —arqueòleg en cap del Museu d’Arqueologia de Catalunya especialitzat en patrimoni situat en zones de conficte. La sessió será moderada per la historiadora de l’art, especialista en còmic i confictes bèl·lic i membre de l’ACDCómic, Iria Ros.

Si encara no esteu inscrits a l’activitat, podeu fer-ho en aquest formulari de manera ràpida y senzilla: https://forms.gle/SyNddKVx1W6JFLhT8

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin