#ArxivemlaCovid19.
Campanya de recollida de materials per testimoniar la COVID-19

Els museus que formen part de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya – entre les quals, el MhiC- hem iniciat una campanya per recollir materials que ens puguin donar referències patrimonials del que ha significat la pandèmia.

COMUNICAT DE PREMSA

“Memòries d’una pandèmia” és un projecte comú entre 22 museus catalans amb la finalitat de preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i material del pas la COVID-19 pel nostre país.

La campanya està adreçada a la societat en general, des de la ciutadania a empreses, representants de col·lectius ciutadans, autoritats públiques, institucions, ONGs o associacions de tot tipus.

Es pot participar en la campanya aportant fotografies, vídeos, missatges de veu, documents i objectes dels temes més diversos. Per exemple, cartells de ‘Tancat per COVID-19’; dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva; objectes domèstics; nous productes creats per empreses o la indústria per fer front a la pandèmia; obres d’art a l’espai públic.

En el futur, aquesta iniciativa es coordinarà amb els arxius comarcals de referència per a cada museu participant per tal de treballar de manera conjunta i complementària.

Molts d’ells estan participant en el projecte #ArxivemlaCovid19.

https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Memories-duna-pandemia

Notícies rellevants:

Ara: Els museus catalans inicien una campanya per recollir material sobre el covid-19

Beteve: Es llança la iniciativa Memòries d’una pandèmia per recollir testimonis sobre la covid-19

La Republica: Una vintena de museus inicien una campanya de recollida de materials sobre la pandèmia

Radio Balaguer:  Els museus d’història i etnologia inicien una campanya de recollida de materials per testimoniar la covid-19

Al MhiC ja hem iniciat el nostre projecte i convidem als usuaris a contactar amb : mhic@sant-adria.net per enviar els seus materials.

Una primera mostra està ja inclosa a l’exposició virtual, Correspondències del confinament.

Construïm la col·lecció del MhiC.